Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Freedom Finance låneförmedling, bolån

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Freedom Finance är i sig inte en bank utan endast en låneförmedlare. Detta innebär att företaget samarbetar med många olika långivare för att kunna ge dig som kund den bästa lösningen för just dina lånebehov. Du kan ansöka om bolån eller lånelöfte direkt på hemsidan och sedan sköter Freedom Finance resten. En kreditkontroll görs i samband med ansökan och du blir kontaktad av en handläggare inom 24 timmar för ett personligt samtal där ni tillsammans försöker hitta en långivare och ett bolån som passar dina förutsättningar. Sedan skickas lånehandlingarna hem till dig för underskrift.

Grundkrav

Grundkraven för att få ta lån via Freedom Finance är att du är svensk medborgare och 18 år fyllda. Vill du låna till en ny bostad behöver du också kunna uppvisa ett giltigt kontrakt på husköpet, samt en objektsbeskrivning. Du kan låna till villa, bostadsrätt eller fritidshus och belåningsgraden är 85% av marknadsvärdet. Minsta summa du kan låna är 50 000. Via Freedom Finance kan även du som har svårt att få lån på annat håll få hjälp. Har du t ex betalningsanmärkningar eller saknar fast inkomst kan du ändå ha möjlighet att få ta ett lån. Har du skulder hos kronofogden kan du dock inte låna till ett nytt bostadsköp.

Amortering och bolån

Tar du ett bolån via Freedom Finance kan du välja amorteringstid på mellan 20-50 år på ditt bottenlån. Det finns även två olika amorteringstyper att välja mellan: Rak amortering eller serielån, dvs att amorteringsbeloppet ökar gradvis för varje gång du betalar. Det finns också möjlighet att ta ett helt amorteringsfritt lån. För närvarande samarbetar inte Freedom Finance med några långivare som erbjuder topplån. Räntan på bottenlånet sätts individuellt och kan bindas på mellan 3 månader och 10 år.

Avgifter

Beroende på vilken långivare som medger ditt lån kan uppläggningsavgift, aviavgift, samt kostnad för pantbrev och lagfart tillkomma.

Handpenningslån

Du kan även ansöka om handpenningslån via Freedom Finance.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt