Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Så snabbt sparar du till första miljonen

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Hur snabbt kan man spara ihop till sin första miljon? Testa vår miljonkalkylator!

För många kan en miljon kronor på banken kännas som en ouppnåelig summa. Men faktum är att det inte är så svårt att nå den magiska siffran - det handlar bara om att börja spara. Hur snabbt du når dit beror självklart på hur mycket du kan spara i månaden och vilken sparform du använder dig av.

Spara regelbundet

Det första steget mot miljonen är att starta ett regelbundet sparande. Kan du spara 10 procent av din inkomst efter skatt är du på god väg mot målet. Välj storleken på ditt månadssparande och gör en stående överföring i samband med lönedagen. Vill du spara utan risk är ett vanligt sparkonto vägen att gå. Ett sparande i ett sparkonto resulterar dock inte i någon vidare tillväxt då räntorna på sparkonton är mycket låga eller noll idag.

Väljer du att spara i fonder eller aktier finns möjlighet till betydligt bättre avkastning. De senaste åren har börsen gett en genomsnittlig avkastning på 8 procent. Här jobbar alltså pengarna åt dig utan att du behöver göra särskilt mycket själv. Rekommenderat är att öppna ett Investeringssparkonto samt att välja fonder och aktier med låga avgifter. Det här är en mer riskfylld sparform, men när det som i det här fallet handlar om ett långsiktigt sparande är det att föredra.

Då blir du miljonär

Börjar du från noll och sparar mellan 1 000 - 5 000 kronor varje månad med en årlig ränta på i snitt 8 procent kan du kalla dig miljonär om 11-26 år.

Miljonkalkylatorn

Kommer inom kort.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt