Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Att välja företagsförsäkring


Oavsett om du har ett stort eller litet företag är det viktigt att teckna rätt företagsförsäkring. Men vad behöver man tänka på?

Hur hittar jag rätt företagsförsäkring?

Att hitta den bästa företagsförsäkringen är inte helt enkelt – det är många aspekter som man behöver ta hänsyn till. En viktig sak att tänka på är att försäkringen bör anpassas efter den bransch som man verkar inom, olika verksamheter står inför olika behov. Kanske har ditt företag stora mängder värdefull utrustning eller har du anställda som utsätts för ovanligt stora risker i sitt dagliga arbete?

För att få hjälp på traven att hitta den bästa företagsförsäkringen kan det vara en god idé att använda en aktör som Insplanet. Här kan du kostnadsfritt jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden, och du kan enkelt se vad de olika alternativen innebär.

Fyll i företag, org.nr., bransch
Bli kontaktad av rådgivare
Jämför priser och villkor

Vad ingår i en företagsförsäkring?

Innehållet i en företagsförsäkring kan variera brett – och olika företag har naturligtvis olika behov. Enligt Insplanet innehåller en företagsförsäkring normalt sett följande fyra grundpunkter.

  • Egendomsskydd: Ger ersättning för den egendom som finns hos företaget, eller hos deras kunder. Det kan gälla både varor som ska säljas och utrustning som används i verksamheten.
  • Ansvarsskydd: Gäller om företaget krävs på skadestånd, exempelvis om en såld vara har orsakat skada på sak eller person, alternativt om varan har skadats under leverans.
  • Avbrottsskydd: Denna del av försäkringen skyddar om företaget skulle tvingas avbryta sin verksamhet på grund av exempelvis skador.
  • Rättsskydd: Om företaget skulle hamna i en tvist kan man få ersättning för advokat- och rättegångskostnader.

Vad finns det för tilläggsförsäkringar?

Vanligtvis finns det en stor mängd tilläggsförsäkringar som du kan lägga till för att skräddarsy en försäkring för just ditt företag. Vilka försäkringsvarianter som passar i just ditt fall beror mycket på din verksamhet. Förslag på tilläggsförsäkringar som finns är överfallsförsäkring, kundolycksfallsförsäkring och sjukavbrott.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt