Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Danske Banks bolon, villkor, amortering

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Att ansöka om lånelöfte hos Danske Bank kostar dig inget och du får preliminärt svar inom ett dygn. Lånelöftet gäller i sex månader, men kan förlängas vid behov. Banken gör alltid en kreditkontroll i samband med att du ansöker om lånelöfte. När du sedan ansöker om bolån får du snabbt besked om det kommer att beviljas – vanligtvis inom 24 timmar. Villkoren för ditt bolån sätts individuellt utifrån dina personliga förutsättningar och bankens analys.

Topp och bottenlån

Danske Bank erbjuder en belåningsgrad på upp till 85% av bostadens värde. För att kunna pantsätta en fastighet behöver du kunna uppvisa en giltig försäkring för denna. Danske Bank ger dig möjlighet att teckna bolån med både bottenlån och topplån. För detta krävs dock en kontantinsats på minst 15%. Banken kan medge amorteringsfrihet på bottenlånet, men har amorteringskrav på den del av lånet som överstiger 75%, dvs topplånet. Återbetalningstiden på topplånet är max 15 år.

Avgifter

Ansöker du online och väljer att betala via autogiro från ett konto i banken tillkommer ingen uppläggningsavgift på bottenlånet. Du betalar dock uppläggningsavgift på topplånet. Kostnad för lagfart och pantbrev tillkommer.

Löptid och ränta

Bolånets löptid delas in i räntebindningstider och du kan välja bindningstid på din ränta mellan 3 månader och 10 år. Du kan dock när som helst binda om ett kortfristigt lån på längre tid. Du kan även välja rörlig ränta, som då följer marknadsräntan och kan ändras varje månad. Det går också bra att kombinera fast och rörlig ränta på ditt bolån.

Bolåneskydd

Har du ditt bolån hos Danske Bank kan du även teckna ett bolåneskydd. Bolåneskyddet innehåller både livskydd och betalskydd, som gäller om du skulle bli arbetsoförmögen. Banken erbjuder också sina kunder handpenningslån och överbryggningslån.

Helkund

Som helkund i Danske Bank får du många extra förmåner, t ex kan du få samma ränta på ditt lönekonto som på ditt bottenlån.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt