Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Bättre Bolån, villkor, amortering

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Du har möjlighet att att ansöka om ett nytt bolån eller flytta över ett bolån från en annan bank. De erbjuder bolån upp till 85% av marknadsvärdet. Skulle det vare så att du har väldigt bra förutsättningar och att du behöver att ta ett större lån så skulle det kunna gå att lösa. Det går att förhandla sig till det lånet som passar dig. Du har även möjlighet att ta ett räntefritt handpenningslån.

Bolånet

För att få ta ett bolån så får boytan inte vara mindre än 20 kvadratmeter och inte större än 300 kvadratmeter. Minsta lånet som man har möjlighet att ta är 200 000 kr och det största lånebeloppet är 6 000 000 kr. Du har möjlighet att välja ett amorteringsfritt lån om du lånar 75% av marknadsvärdet på bostaden. Överstiger bolånet 75% så är det ett krav att på amortering och amorteringen storlek beror helt på bolånets storlek och minsta amorteringsavgiften är minst 500 kr per månad. Dock rekommenderar de alltid amortering på bolånet. Som säkerhet på lånet pantsätts alltid bostaden, och för att Bättre Bostad ska kunna godkänna din ansökan så behöver du placera alla dina bolån hos dom. Det som avgör hur stort lån man kan ta är marknadsvärdet på bostaden och självklart även inkomsten. Bättre Bolån gör alltid en prisbedömning på bostaden, skiljer det allt för mycket mellan deras värdering och priset så brukar en mäklare få göra en bedömning vad bostaden är värd.

Övrigt

Bolånekoden är en EU-kod för information om bolån. Inom EU har de olika organisationerna kommit överens om att långivaren ska lämna information om bolån och bolåneprodukter till konsumenten innan de har ett avtal. De tar en uppläggnings avgift på 2950 kr.

Bättre Bolån är ett dotterbolag till mäklarföretaget Erik Olsson.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt