Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Ålandsbanken bolån, villkor, amortering

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Om banken

Ålandsbanken grundades 1919 av åländska entreprenörer och blev börsnoterad på Helsingfors-börsen 1942. Idag har Ålandsbanken sammanlagt över 30 banker och runt 100 000 kunder. I Finland har det en fullservicebank , men i Sverige har de mer nischat in sig på private banking, förmögenhetsförvaltning och aktiemäkleri som huvudsakliga affärsområden. I koncernen har de 6 dotterbolag som har anknytningar till banken och ungefär 750 anställda.

Bolån

När du investerar pengar i en bostad, så behöver man oftast låna pengar. De flesta ser folk som lånar pengar som låntagare, Ålandsbanken ser dig som en placerare. Ålandsbanken erbjuder dig både bottenlån upp till 75% av marknadsvärdet av huset. Bottenlånet kan du välja att amortera upp till 40 år och alternativ kan du välja att månadsspara samma belopp hos Ålandsbanken. Du har även möjlighet att låna ett topplån upp till 85% av marknadsvärdet på bostaden och de behöver du amortera på 10 år.

Ränta och löptid

Bolånets löptid är indelat i räntebindningstider du kan välja mellan att ta lån från 3 månader upp till 40 år. Medan om du tar ett topp lån så bör du ha amorterat av det inom 10 år. Du har möjlighet att välja mellan att ta ett rörligt eller fastränta. Det finns även möjlighet att bygga upp lånet i två delar så du både kan få både rörlig och fastränta. Uppläggningsavgiften ligger på 1000 kr, skulle det vara så att du skulle vara sen med någon månadsbetalning så tillkommer en förseningsavgift och påminnelseavgift på 100 kr vardera. För att hålla nere månadsbetalningen lite, finns det möjlighet att placera en buffert på minst 2,5% av lånebeloppet (minst 100 000kr).


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt