Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Bästa mobilabonnemanget 2020

Vill du hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig? Kolla in vår jämförelse där alla stora mobiloperatörer ingår.


Alla

        


TIPS Osäker på datamängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
Populärt hos Hallon
Fria samtal och SMS/MMS
Oanvänd surf sparas
Alltid fastpris
Behåll ditt nummer
8GB

Surfmängd

POPULÄRT

Hallon 8GB

37
kr/mån
Gäller första 2 månaderna, därefter 149 kr/mån.

Prisspecifikation

Abonnemangskostnad
149kr/mån
Bindningstid
Ingen bindningstid
Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
Populärt hos Halebop
Använder Telias nät - bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Sveriges nöjdaste kunder! (enligt SKI 2018)
Behåll oanvänd surf
Support 24/7
30GB

Surfmängd

POPULÄRT

Halebop 30GB

339
kr/mån

Prisspecifikation

Abonnemangskostnad
339kr/mån
Bindningstid
Ingen bindningstid
Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
Populärt hos Telenor
Fria samtal och SMS/MMS
Samla familjen i ett abonnemang
Surfa som hemma i 41 länder
30GB

Surfmängd

POPULÄRT

Telenor 30GB

379
kr/mån

Prisspecifikation

Abonnemangskostnad
379kr/mån
Bindningstid
Ingen bindningstid
Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
Populärt hos Comviq
Fria samtal och SMS/MMS
Grym täckning
Alltid billigt
Avsluta när du vill
20GB

Surfmängd

POPULÄRT

Fastpris 20GB

245
kr/mån

Prisspecifikation

Abonnemangskostnad
245kr/mån
Bindningstid
Ingen bindningstid

bästa mobilabonnemanget

Att avgöra vilket mobilabonnemang som är bäst är inte helt enkelt och svaret varierar ofta ganska mycket från person till person. Det finns flera parametrar som är viktiga att ta hänsyn till, och här har vi försökt räta ut de vanligaste frågetecknen som man kan stöta på när det är dags att köpa teckna nytt mobilabonnemang.

Vilket mobilabonnemang är billigast?

Att priset har stor inverkan på vårt val av mobilabonnemang går inte att förneka. Fler och fler lågprisoperatörer dyker upp på marknaden och kan erbjuda konkurrenskraftiga priser. I vår jämförelse hittar du exempelvis Hallon, Fello och Vimla som har en variation av abonnemang till låga priser. Innan du väljer abonnemang är det dock värt att se till andra parametrar än bara pris, som exempelvis täckning och surfmängd. 

Hur mycket surf behöver jag?

Glöm fria samtal och sms, för de flesta av oss är det surfen som går åt mest när det gäller mobilanvändande i dag. När du ska välja surfmängd finns det en del att ta hänsyn till, bland annat hur mycket du kommer att ha tillgång till wifi. Är du ofta i områden där du kan surfa via wifi räcker det med en mindre mängd surf i ditt mobilabonnemang. Har du wifi hemma uppskattar vi att det oftast räcker med ett surfpaket på fem GB. Du kan också behöva fundera över vad du kommer att använda din mobiltelefon till, och hur mycket. Ta gärna i lite i överkant när du väljer surfpaket till ditt abonnemang, ofta blir det betydligt billigare än att behöva köpa till surf i efterhand. En del mobiloperatörer erbjuder även möjligheten att spara surf från en månad till en annan.

Vill du veta hur mycket surfen räcker till kan du kolla in vår sida om fri surf – ett alternativ för dig som vill kunna surfa obegränsat! 

Vem har bäst täckning?

I Sverige finns det fyra mobilnät; Telia, Tele2, Telenor och Tre. Bäst betyg har Telia fått, och på andra plats hamnar Tele2. Flera operatörer ingår i de stora mobiloperatörernas nät. Till exempel finns Hallon i Tres nät och Fello i Telia nät.

Täckningen kan dock variera med var i landet man bor – mer tätbefolkade områden prioriteras över mer glesbefolkade områden. 

mobilnät täckning

Rabatter och erbjudanden

Vanligtvis finns det en stor mängd erbjudanden och rabatter hos de olika operatörerna när du tecknar mobilabonnemang som ny kund. Håll utkik efter detta! Flera erbjuder till exempel ett reducerat pris de första månaderna.

Specialabonnemang – vad finns det att välja på?

  • Studentabonnemang: Abonnemang för dig som studerar – olika operatörer har olika krav på vad som räknas som student, men ofta är det antingen kopplat till din ålder eller om du läser en csn-berättigad kurs.
  • Seniorabonnemang: För dig som är över 55 år kan ett seniorabonnemang vara en bra idé, det innebär vanligtvis ett lägre pris!
  • Barn-/ungdomsabonnemang: Även för barn/ungdomar brukar mobiloperatörerna erbjuda specialabonnemang till reducerade priser.
  • Familjeabonnemang: Om du väljer ett familjeabonnemang kan du samla flera personer i ett och samma abonnemang, något som kan vara ett bra val för en familj eller för ett gäng kompisar.
  • Företagsabonnemang: Ska du teckna mobilabonnemang för ditt företag kan det vara värt att se vad det finns för alternativ när det gäller just företagsabonnemang.

Bästa mobilabonnemangen av olika typer.