Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Bästa mobilabonnemanget för seniorer och pensionärer

Letar du efter ett seniorabonnemang med fria samtal eller en stor surfpott? Pengar.se har gjort en jämförelse av alla svenska mobiloperatörer för att du ska kunna hitta det bästa seniorabonnemanget för just dig.


Alla

        


TIPS Osäker på datamängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
Fria samtal och SMS/MMS
Oanvänd surf sparas
Alltid fastpris
Behåll ditt nummer
6GB

Surfmängd

(U,S,55+) Hallon 6GB

24
kr/mån
Gäller första 2 månaderna, därefter 99 kr/mån.

Prisspecifikation

Abonnemangskostnad
99kr/mån
Bindningstid
Ingen bindningstid
Ungdomsrabatt
Under 18 år
Seniorrabatt
För alla 55+
Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
Fria samtal och SMS/MMS
Grym täckning
Alltid billigt
Avsluta när du vill
5GB

Surfmängd

Fastpris Mini - Senior 5GB

95
kr/mån

Prisspecifikation

Abonnemangskostnad
95kr/mån
Bindningstid
Ingen bindningstid
Seniorrabatt
För alla 55+
Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindnings- eller uppsägningstid
Bygg ditt eget abonnemang
Bra täckning i Telenors nät
6GB

Surfmängd

Senior Vimla 6GB

25
kr/mån
Gäller första 2 månaderna, därefter 100 kr/mån.

Prisspecifikation

Abonnemangskostnad
100kr/mån
Bindningstid
Ingen bindningstid
Seniorrabatt
För alla 55+
Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindningstid
Mobildata inom EU/EES ingår
12GB

Surfmängd

(65+) Fast pris 12GB

223
kr/mån

Prisspecifikation

Abonnemangskostnad
223kr/mån
Bindningstid
Ingen bindningstid
Seniorrabatt
För alla 65+

mobilabonnemang senior

Vem är senior?

När det gäller seniorabonnemang har de flesta operatörerna satt en åldersgräns på 55 år – du behöver alltså inte vara pensionär eller över äldre än 65 år. Hos vissa operatörer får du även seniorrabatt om du är sjukpensionär och under 55 år, hör vad som gäller med respektive operatör. 

Vilka operatörer erbjuder seniorabonnemang?

I vår jämförelse är det fem av operatörerna som har särskilda abonnemang för seniorer. Samtliga operatörer har olika abonnemang med olika surfmängder, här har vi listat de billigaste abonnemangen för varje leverantör.

  • Hallon: Abonnemanget gäller för dig som är 55+ och den lägsta surfmängden är sex GB. Prislappen är 99 kronor per månad, dock har Hallon ofta rabatt de första månaderna.
  • Fello: Även hos Fello är det 55+ som gäller, här ingår två GB i det billigaste seniorabonnemanget. Priset är 95 kronor per månad, men du får de första tre månaderna till lägre pris.
  • Comviq: Är du över 55 år kan du få ett seniorabonnemang med fem GB surf för 95 kronor per månad hos Comviq.
  • Vimla: Vimla erbjuder rabatterat pris de första två månaderna, och har sedan ett fastpris på 100 kronor per månad för dig som är över 55 år och vill ha ett abonnemang med sex GB surf.
  • Tele 2: Sticker ut lite i mängden då de har 65 år som åldersgräns för seniorabonnemang. För 199 kronor per månad får du surfa med två GB hos Tele 2. 

Vad är billigast?

Flera av operatörerna har rabatterade priser under de två eller tre första månaderna av abonnemangstiden. Om man väljer att se till fasta priser är det Fello och Comviq som ligger lägst med sina 95 kronor per månad. Innan du väljer seniorabonnemang är det dock värt att fundera över hur mycket surf du tror att du kommer behöva – i alternativet från Fello ingår två GB medan det i Comviqs variant ingår fem GB. Två GB räcker gott för dig som surfar lite eller ofta har tillgång till wifi, men är du ofta iväg eller inte har något internet hemma kan en större surfpott vara att föredra. 

Seniormobilabonnemang med telefon

Det finns även möjlighet att teckna ett abonnemang där du samtidigt köper en telefon. Det billigaste alternativet är ett seniorabonnemang hos Hallon tillsammans med en Huawei Y6 för 179 kronor per månad (med rabatt de första två månaderna). Vill du hellre ha en iPhone erbjuder Hallon fortfarande det billigaste abonnemanget med 279 kronor per månad för en iPhone 7, rabatterat med 70 kronor per månad under de första två månaderna.

När det gäller seniormobiler kan vi även tipsa om testvinnaren Doro 8080.

Vilken mobiloperatör är bäst?

Att svara på vad som är bäst för just dig är såklart inte enkelt – det beror helt på vilka vanor man har och hur man använder sin mobiltelefon. Några saker kan dock vara värt att tänka på. Det ena är mängden surf, hur mycket behövs och vad erbjuder de olika operatörerna? Täckning kan också vara en viktig fråga, speciellt för dig som bor i en mindre stad. Eller är det kanske fria sms och samtal som är det viktigaste, så du alltid kan nå dina nära och kära gratis? Använd vår jämförelsetabell för att hitta det bästa seniorabonnemanget för just dig!