Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Matkassar från Matkomfort

I Matkomforts matkassar hittar du färska, svenska råvaror som du enkelt färdigställer med matkassarnas färdiga såser och fonder.

Förberedda såser och grytbaser
Ingen bindningstid
Välj 3 eller 4 middagar
Återgå till alla matkassarna
STHLMSLÅDAN
Inget rött kött - alltid en vegorätt Ekologiskt eller närproducerat Alltid våra egna såser
Personer
1
2
3
4
5
6
Middagar
3
 
1230 kr
Fri frakt.
Beställ här
Premium
Exklusiva råvaror Spännande smaker Alltid våra egna såser
Personer
1
2
3
4
5
6
Middagar
4
 
1350 kr
Fri frakt.
Beställ här
Vegopremium
Helt vegetarisk Ekologiskt eller närproducerat Alltid våra egna såser
Personer
2
4
6
Middagar
3
 
1035 kr
Fri frakt.
Beställ här
Vrooom
Snabbt och billigt Inga grönsaker - snabbt och enkelt Alltid egna såser
Personer
4
8
Middagar
4
 
960 kr
Fri frakt.
Beställ här
Familjefavoriter
Barnvänligt, snabbt, enkelt Enkla smaker Alltid våra egna såser
Personer
4
8
Middagar
4
 
1150 kr
Fri frakt.
Beställ här

Pengar.se frågar – Henrik Isaksson på Matkomfort svarar

Vad får kunderna om de köper en matkasse från er?

– I våra matkassar finns bara svenska, färska huvudråvaror och grönsaker som till så stor utsträckning som möjligt är närproducerade och ekologiska. Du får kompletta middagslösningar med kocklagade såser som ger dig riktigt god vardagsmat. Något som särskiljer oss på matkassemarknaden är just våra färdiga såser, soppor och grytor – som ger dig möjlighet att spara tid i vardagen. 

Vad finns det för ekonomiska och miljömässiga fördelar med er matkasse?

– Fördelarna är att vi överlag minskar transporterna, samtidigt som kunden minskar sina spontanköp. Minskat matsvinn är något som ligger oss varmt om hjärtat, och genom att vi erbjuder portionsanpassade menyer minskar vi på matsvinnet. Dessutom beställer vi inte till vårt lager förrän våra kunder har bokat sin leverans – minskat matsvinn även där! Vi använder oss av svenska, färska råvaror och levererar i återvinningsbara lådor. Vi har ett gott samarbete med våra leverantörer som gör prisskillnaden minimal jämfört med om du skulle köpa alla ingredienser du behöver för att skapa samma innehåll hemma som finns i våra matkassar.

Varför ska kunderna välja just er matkasse?

– Vår matkasse är ett bra val om du vill behålla kvaliteten på dina middagar, men samtidigt vill ta en genväg och tjäna tid.

Lär dig mer om Matkomfort 

I Matkomforts matkassar hittar du middagar planerade av kockar – och alla såser, fonder och smaksättare är redan tillagade. Matkomfort erbjuder fem olika matkassar med varierande inriktningar, och har funnits på matkassemarknaden sedan 2008.

Hur beställer jag?

Det första steget är att läsa om Matkomforts matkassar för att hitta den som passar bäst för dig och din familj. När du har valt matkasse, och hur många personer det ska räcka till, får du även välja när du vill ta emot din leverans. Därefter behöver du bara ange dina uppgifter, betalningsinformation och invänta leverans.

Vilka matkassar finns det att välja på?

  • Familjefavoriter: I denna matkasse hittar du maträtter som passar för såväl stora som små.
  • Vrooom: Det här är Matkomforts snabbaste och billigaste matkasse för dig som vill spara tid.
  • Premium: Innehåller exklusiva huvudråvaror och middagar med spännande smaker.
  • Sthlmslådan: I denna matkasse finns inget rött kött, utan fokus är på fisk, fågel och grönsaker.
  • Vego Premium: En lakto-ovo-vegetarisk matkasse som innehåller närproducerade och ekologiska grönsaker.

Kan jag se och påverka recepten i matkassarna?

Det finns inte möjlighet att byta ut middagarna i Matkomforts matkassar, men du kan däremot se kommande veckomenyer på deras hemsida.

Hur fungerar det med leveransen?

Matkomfort levererar sina matkassar antingen på söndagar mellan klockan 14 och 22, eller på måndagar mellan klockan 17 och 22 – det beror på var du bor. Ett par dagar innan leverans får du ett mail med information med en mer exakt tid då din matkasse beräknas levereras. Kostnaden för frakt är inkluderat i matkassepriset, det tillkommer alltså ingen leveransavgift.

Till vilka städer/områden levererar Matkomfort?

Du har möjlighet att få hem en matkasse från Matkomfort om du bor i Storstockholm, Uppsala, Södertälje samt i Mälardalen till Västerås.

Hur betalar jag?

När du kommer till betalningssteget kan du välja att betala antingen med kort eller på faktura. Om du väljer att betala med kort så kommer kostnaden att debiteras på måndagen innan du får din leverans. Om du i stället skulle välja fakturaalternativet får du vanligtvis fakturan skickad till dig varannan måndag, det beror lite på hur din beställning ser ut.

Hur avslutar jag abonnemanget?

Du kan när du önskar pausa eller avsluta ditt abonnemang – tänk dock på att det behöver ske senast sju dagar innan din nästa planerade leverans.