Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Bästa kreditkortet för mat


Har ni gemensam ekonomi och handlar på samma matbutik så är ett kreditkort för mat ett bra val. Varje gång du handlar på mataffären samlar du på dig bonuspoäng som du sedan kan använda som rabatt i butiken eller poäng till prylar till exempel.

Välj kreditkortstyp

Coop Mastercard Mer
5000 poäng i välkomstbonus
Inga uttagsavgifter i automat varken i Sverige eller utomlands
Inget valutaväxlingspåslag utomlands

Upp till 39 dagar räntefritt

Ränta: 15.95%

Effektiv Ränta: 16.78% - 20.43%

Årsavgift: 295 kr

Maxkredit: 100000 kr


Ansök nu
ICA Bankkort Plus
Möjlighet till dubbel bonus
Kontaktlös betalning
0 kr uttagsavgift utomlands

Upp till 60 dagar räntefritt

Ränta: 10.95%

Effektiv Ränta: 11.52%

Årsavgift: 324 kr

Maxkredit: 100000 kr


Ansök nu

Varför ska man välja kreditkort för mat?

  • Reseförsäkring ingår
  • Samla bonus på dina köp
  • Gemensamt matkonto – lättare att få en bra översikt och samla poäng

Bonus när du handlar mat

När du väljer kreditkort hos någon av matvarukedjorna får du bonuspoäng på köpen du gör. Poängen kan sedan användas i matbutiken genom rabattkuponger och erbjudanden men också bytas in mot produkter, resor och poäng på andra ställen. Läs mer om vad du kan byta in poängen mot, hos respektive matvarukedja.

Coop

55 dagar räntefri kredit

Årsavgift 295 kr

0,5 poäng per krona som du handlar för.

Ica

Dubbel bonus när du handlar på Ica för över 2000 kr per månad. Bonus gäller även på Apotek Hjärtat.

Årsavgift: 240 kr och 324 kr

Både Coop och Ica erbjuder kontaktlösa betalningar upp till 200 kronor.

Ett gemensamt matkonto

En stor fördel med att välja ett kreditkort för mat är möjligheten till ett gemensamt matkonto. Antingen kan ni välja en gemensam kontokredit på till exempel 10 000 kr eller sätta in pengar på kontot. Vid månadsslutet får ni en faktura på beloppet ni handlat för, vart köpen är gjorda och exakt hur mycket ni handlat för. Bonus samlar ni ihop tillsammans och tillslut kan ni använda poängen till en pryl eller rabatter i butiken.

Vilket kreditkort för mat är bäst?

Det är svårt att säga vilket kreditkort som är bäst, det beror på vilken matbutik du handlar mest hos. Är du en trogen Coop-kund bör du välja deras kort, detsamma gäller om du handlar mest på Ica. En positiv fördel hos Coop är att deras kreditkort ger bonus på alla köp, även utanför Coop. Detta gäller inte Ica:s kreditkort. Men i slutändan kanske du endast använder ditt kreditkort för bara mathandling och då spelar det inte så stor roll vilket av dessa du väljer. Vissa "vanliga" kreditkort kan också ge bonus på mathandling. I vår jämförelse kan du se vad som skiljer korten åt för att hitta det som passar dig bäst.


Redaktionen
Pengar.se