Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Laktosfria matkassar

Är du laktosintolerant och vill testa på att köpa färdiga matkassar? Numera finns ett stort utbud av matkassar som är anpassade för olika typer av specialkost, och laktosfria varianter är inget undantag.


Antal personer
Alla
1
2
3
4
5+
Pris
Alla priser
Upp till 400 kr
Upp till 500 kr
Upp till 600 kr
Upp till 800 kr
Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänligt
Laktosfri
Glutenfri
Snabbt
Billigt
Premium
Standard
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
Pescetarian
Inspiration
ViktVäktarna
Hälsokasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 2 st matkassar av 63 st.
Ekologisk vegetarisk gluten- och laktosfri matkasse
Vegetariskt gluten- och laktosfritt Säsongsbetonade råvaror 90% miljömärkt/ekologiskt
Personer
4
Middagar
4
200kr rabatt med koden valkommen200

Prisspecifikation

Få 200 kr rabatt på ditt första köp. Koden gäller endast för nya kunder och en gång per kund. Använd koden valkommen200 vid beställning.

889 kr
Fri frakt.
Beställ här
Ekologisk gluten- och laktosfri matkasse
Säsongsbetonade råvaror 90% miljömärkt/ekologiskt
Personer
4
Middagar
4
200kr rabatt med koden valkommen200

Prisspecifikation

Få 200 kr rabatt på ditt första köp. Koden gäller endast för nya kunder och en gång per kund. Använd koden valkommen200 vid beställning.

989 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar

Vilka laktosfria matkassar finns det?

I vår jämförelse finns det flera leverantörer som erbjuder matkassar som är laktosfria.

Ovanstående är de matkassar som är särskilt komponerade för att passa de som äter en laktosfri kost. Men det finns även andra matkassar som kan passa, exempelvis alla de matkassar som är veganska. Dessa är ju helt fria från animaliska produkter, och därmed laktosfria. 

Vilken laktosfri matkasse är billigast?

Den billigaste laktosfria matkassen kommer från Coop, som kan erbjuda ett pris på 599 kronor. I Coops matkasse ingår dock fyra middagar för fyra personer, medan ett par av de andra leverantörerna har fem middagar för fyra personer. Vill man ha fem middagar så finns det billigaste alternativet hos Citygross i form av deras laktosfria familjekasse

Vad finns i en laktosfri matkasse?

Precis som matkassar utan en särskild inriktning innehåller de laktosfria matkassarna en variation av goda och näringsrika recept. Skillnaden är då helt enkelt att alla produkter är laktosfria. Exempelvis finns det ersättningsprodukter för vanliga mejeriprodukter. 

Vad är laktosintolerans?

Mjölksocker, alltså laktos, finns i all däggdjursmjölk. Om man är laktosintolerant har man en försämrad förmåga att ta upp mjölksocker från mat. Detta beror på att man saknar ett enzym som behövs i kroppen för att bryta ner just laktos. Det är inte farligt att äta matprodukter som innehåller laktos när man är laktosintolerant, men däremot kan man bli dålig i magen och få problem som magknip och uppblåsthet. Så mycket som en tiondel av den svenska befolkningen är laktosintoleranta, och i resten av världen är det betydligt mycket vanligare med laktosintolerans.

Något som är lätt att blanda ihop är laktosintolerans och mjölkproteinallergi – överkänsligheter som i själva verket är helt olika saker då det är olika beståndsdelar i mjölken som man inte tål. Om man är allergisk mot mjölkprotein tål man inga mjölkprodukter, och måste därför utesluta alla livsmedel som innehåller mjölk. 

Varför välja laktosfritt?

Det är inte bara de som är laktosintoleranta som kan må bra av en laktosfri kost. Vissa menar att de får en bra magkänsla av att äta laktosfritt, speciellt om man vet med sig att man har en känslig mage.

Matkassar med specialkost

Förutom laktosfria matkassar finns det exempelvis glutenfria, vegetariska och ekologiska matkassar. Använd vår jämförelsetjänst för att hitta den matkasse som passar bäst för just dig!