Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Glutenfria matkassar

Att vara glutenintolerant ska inte vara ett hinder för dig som vill köpa färdiga matkassar. Här har vi samlat en rad leverantörer som erbjuder glutenfria matkassar för dig som är glutenintolerant, eller som helt enkelt har valt bort gluten ur din kost.


Antal personer
Alla
1
2
3
4
5+
Pris
Alla priser
Upp till 400 kr
Upp till 500 kr
Upp till 600 kr
Upp till 800 kr
Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänligt
Laktosfri
Glutenfri
Snabbt
Billigt
Premium
Standard
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
Pescetarian
Inspiration
ViktVäktarna
Hälsokasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 3 st matkassar av 63 st.
Glutenfria vegankassen
Gröna rätter utan gluten 45 minuters tillagningstid Säsongsbetonade grönsaker
Personer
1
2
Middagar
4
20% rabatt med kod ADSERVICE1

Prisspecifikation

20% rabatt på din första matkasse. Gäller nya kunder. Använd koden ADSERVICE1 vid beställning.

535 kr
Fri frakt.
Beställ här
Ekologisk vegetarisk gluten- och laktosfri matkasse
Vegetariskt gluten- och laktosfritt Säsongsbetonade råvaror 90% miljömärkt/ekologiskt
Personer
4
Middagar
4
200kr rabatt med koden valkommen200

Prisspecifikation

Få 200 kr rabatt på ditt första köp. Koden gäller endast för nya kunder och en gång per kund. Använd koden valkommen200 vid beställning.

889 kr
Fri frakt.
Beställ här
Ekologisk gluten- och laktosfri matkasse
Säsongsbetonade råvaror 90% miljömärkt/ekologiskt
Personer
4
Middagar
4
200kr rabatt med koden valkommen200

Prisspecifikation

Få 200 kr rabatt på ditt första köp. Koden gäller endast för nya kunder och en gång per kund. Använd koden valkommen200 vid beställning.

989 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar

Äng med vete

Vilka glutenfria matkassar finns det?

I vår jämförelse finns fyra glutenfria matkassar att välja på:

Värt att veta: Även om matkassarna är uttryckligen glutenfria rekommenderar leverantörerna att du som är glutenintolerant läser igenom innehållet till samtliga varor, för att vara helt säker på att det inte finns några spår av gluten.

Vilken glutenfri matkasse är billigast?

De glutenfria matkassarna som ingår i vår jämförelse är utformade för att fast antal personer, vilket innebär att vad som blir mest prisvärt beror på hur många ni är som ska dela på matkassen. Årstidernas glutenfria vegankasse är generellt sett billigast, men innehåller bara middagar för en eller två personer. Är man fyra personer finns det billigaste alternativet istället hos Ecoviva med deras ekologiska, vegetariska gluten- och laktosfria matkasse. Dock får man fler middagar om man väljer att köpa Linas Matkasse! Så det bästa tipset är helt enkelt att utgå från sina egna behov och se vad som blir mest prisvärt.

Vad finns i en glutenfri matkasse?

Precis som i övriga matkassar som ingår i vår jämförelse är de glutenfria matkassarna sammansatta för att bidra till en näringsrik kost med stor variation och inspiration. Skillnaden är helt enkelt att råvarorna är glutenfria. Till exempel finns det ersättningsprodukter till vanligt mjöl, ris och pasta. 

Vad är glutenintolerans?

Glutenintolerans kallas även för celiaki och innebär att tunntarmen kan bli inflammerad om man får i sig matvaror som innehåller gluten. Gluten i sig är ett samlingsnamn för ett slags proteiner som finns framför allt i vete. Är man glutenintolerant är även små mängder gluten skadligt för kroppen, så om du misstänker att du lider av celiaki bör det kollas upp hos läkare. Några av de symptom som kan uppstå om man är glutenintolerant och har fått i sig glutenprodukter är att man blir väldigt trött och får problem med magen. Du kan också få problem med lederna och få utslag i munnen. 

Varför välja glutenfritt?

Är du glutenintolerant är det ett naturligt val att välja en glutenfri kost, men det finns även andra som har gjort ett aktivt val att välja bort gluten. Ofta upplever de att de helt enkelt mår bättre av att inte äta råvaror som innehåller gluten. 

Matkassar med specialkost

Är du även nyfiken på andra specialkoster och vill testa en matkasse som är exempelvis laktosfri eller vegetarisk? Testa vår jämförelsetjänst för att hitta den bästa matkassen för just dina önskemål.