Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018


Få ut det allra mesta av dina semesterdagar. Dessa dagar ger dig mest ledigt!

Få ut det allra mesta av dina semesterdagar. Vi har räknat ut vilka dagar som ger dig mest ledigt!

Fira påsk utomlands

Redan i mars kommer årets första läge att ta ut semester. Passa på att boka en långresa över påsk - för endast fyra semesterdagar får du hela tio lediga dagar i sträck. Långfredagen är röd dag som vanligt (29 mars), lika väl som annandag påsk (2 april). Du behöver alltså endast be om ledigt måndag till torsdag den 26-28 mars för att njuta av ledighetens sötma betydligt längre än så!

Inled maj med långhelg

I år infaller 1:a maj en tisdag, vilket är att utmärkt tillfälle att få en långhelg. Passa på att ta ut en semesterdag på Valborgsmässoafton den 30 april och du kan spendera en fyra dagar lång helg med allt annat än jobb.

4 eller 9 dagar? Du väljer!

Kristi Himmelsfärd är i vanlig ordning en röd dag, som i år ligger den 10 maj. Genom att be om ledigt fredagen den 11 maj får du också här fyra sköna dagar att njuta av - oavsett om det är i hemmet eller på en spännande weekendresa. Räcker det inte med fyra dagar ledigt, ta ut semesterdagar även den måndag-onsdag den 7-9 maj och vips så har du nio härliga dagar att se fram emot!

Nationaldagsfirande på bästa sätt

Nationaldagen den 6 juni infaller i år mitt i veckan. Tag ut två semesterdagar antingen måndag-tisdag den 4-5 juni eller torsdag-fredag den 7-8 juni för fem dagar ledigt i sträck!

1 + 1 = 11

Genom att endast ta ut semester den 27:e och 28:e december kan du få hela elva dagar ledigt över jul och nyår! Det här fungerar då julafton och nyårsafton infaller på måndagar. Det innebär automatiskt ledigt måndag, tisdag och onsdag vecka 52 samt röda dagar måndag och tisdag vecka 1.


https://www.pengar.se/nyheter/utnyttja-semesterdagarna-till-max-sa-gor-du-2018


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga