Få ut det allra mesta av dina semesterdagar. Vi har räknat ut vilka dagar som ger dig mest ledigt!

Fira påsk utomlands

Redan i mars kommer årets första läge att ta ut semester. Passa på att boka en långresa över påsk - för endast fyra semesterdagar får du hela tio lediga dagar i sträck. Långfredagen är röd dag som vanligt (29 mars), lika väl som annandag påsk (2 april). Du behöver alltså endast be om ledigt måndag till torsdag den 26-28 mars för att njuta av ledighetens sötma betydligt längre än så!

Inled maj med långhelg

I år infaller 1:a maj en tisdag, vilket är att utmärkt tillfälle att få en långhelg. Passa på att ta ut en semesterdag på Valborgsmässoafton den 30 april och du kan spendera en fyra dagar lång helg med allt annat än jobb.

4 eller 9 dagar? Du väljer!

Kristi Himmelsfärd är i vanlig ordning en röd dag, som i år ligger den 10 maj. Genom att be om ledigt fredagen den 11 maj får du också här fyra sköna dagar att njuta av - oavsett om det är i hemmet eller på en spännande weekendresa. Räcker det inte med fyra dagar ledigt, ta ut semesterdagar även den måndag-onsdag den 7-9 maj och vips så har du nio härliga dagar att se fram emot!

Nationaldagsfirande på bästa sätt

Nationaldagen den 6 juni infaller i år mitt i veckan. Tag ut två semesterdagar antingen måndag-tisdag den 4-5 juni eller torsdag-fredag den 7-8 juni för fem dagar ledigt i sträck!

1 + 1 = 11

Genom att endast ta ut semester den 27:e och 28:e december kan du få hela elva dagar ledigt över jul och nyår! Det här fungerar då julafton och nyårsafton infaller på måndagar. Det innebär automatiskt ledigt måndag, tisdag och onsdag vecka 52 samt röda dagar måndag och tisdag vecka 1.