Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Minskade skulder för barn

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Barns skulder minskade under 2014 i en jämförelse med 2013.

Under 2014 minskade barns skulder med en dryg femtedel i en jämförelse med 2013. Det rapporterar Kronofogden.

Kronofogden noterar 770 barn i sina register vid slutet av förra året. Det innebär att antalet barn med skulder har minskat med 23 procent från föregående år. Den sammanlagda skulden för barn uppgick till strax över tio miljoner kronor och bestod till största delen av böter, ersättning till Brottsoffermyndigheten, skadestånd samt skatter.

Samtidigt minskar även antalet unga vuxna, i åldrarna 18-25 år, med skulder under året. Vid årets slut var omkring 38 000 unga vuxna i skuld, enligt Kronofogdens register och den sammanlagda summan uppgick till drygt en miljard. Det betyder att antalet minskat med åtta procent sedan 2013. De län med flest unga vuxna i skuld var Stockholm, Skåne och Västra Götaland medan minst antal noteras för Gotland och Jämtland.

Dessutom minskar det totala antalet människor med skuld som är registrerad hos Kronofogden. Runt 426 000 personer hade vid årsskiftet en skuld, som sammanlagt uppgick till 70,7 miljarder kronor. Det kan jämföras med 2013 då 434 000 personer hade en skuld och den sammanlagda skulden uppgick till 70,3 miljarder.  Drygt 55 000 personer var skuldsatta i Västra Götaland, 72 000 i Stockholms län och 53 500 i Skåne.


https://www.pengar.se/nyheter/minskade-skulder-for-barn






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt