Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Försäljning av drivmedel minskar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Drivmedelsförsäljningen minskar, vilket är resultatet av energieffektivare bilar och mindre bilkörning, menar SPBI.

Försäljningen av bensin, diesel och E85 minskade under augusti i jämförelse med samma period föregående år. Det visar preliminär statistik från Svenska Petroleum- & Biodrivmedelinstitutet (SPBI).

Totalt såldes 817 200 kubikmeter drivmedel i augusti 2014, varav 327 300m3 bensin, 473 800m3 diesel och 16 100m3 E85. Därmed gick drivmedelsförsäljningen bakåt med 3,6 procent jämfört med i augusti förra året.

Bensinförsäljningen minskade med 15 400m3, ett fall på fyra procent. Den samlade försäljningen av bensin uppgick till 2 409 900m3, likaså en minskning med fyra procent.

Försäljningen av diesel sjönk med 2 procent, då det såldes cirka 11 800m3 mindre än under augusti i fjol. Den ackumulerade försäljningen av diesel nådde 3 623 600m3, vilket går emot strömmen, då det är en uppgång med två procent.

Allra mest minskade försäljningen av E85. Under augusti i år tappade drivmedlet 12 procent, eller 2 200m3, från förra årets siffror. Den samlade E85-försäljningen uppgick till 109 000m- en minskning med åtta procent. 

- Trenden mot sjunkande volymer fortsätter. Visserligen är det en leveransdag mindre i år jämfört med föregående år, men det förklarar inte hela effekten. Energieffektivare bilar är huvudorsaken, men även mindre bilkörning spelar in, säger SPBI:s VD Ulf Svahn i ett pressmeddelande.


https://www.pengar.se/nyheter/forsaljning-av-drivmedel-minskar






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt